.
Zoeken
4,7/5
Winkelmandje
Terug naar overzicht
Hoe strik je een vlinderdas?

Hoe strik je een vlinderdas?

De vlinderdas is populairder aan het worden. Steeds meer mannen laten de stropdas in de kast hangen, en kiezen voor een vlinderdas. Het is wel van belang dat de vlinderdas goed gestrikt wordt, net als bij de stropdas. Er zijn ook veel mannen die zich niet durven te wagen aan het strikken van een vlinderdas. Het kan zijn dat de uitleg hieronder lastig te begrijpen is wanneer je nog nooit een vlinderdas gelegd hebt. Daarom starten we met een video voor een extra duidelijke uitleg.

 


Hieronder beschrijven wij stap voor stap hoe je de vlinderdas het beste kan knopen.

1. Ga in het begin altijd voor een spiegel staan, want het is belangrijk dat je ziet wat je doet. Je kunt ook beter even de kraag van je overhemd omhoog doen.

2. De bow ties komen in een maat, dus je moet weten wat de juiste lengte is voor jouw nek. Pak een meetlint om te meten hoe lang de perfecte lengte is. Leg het meetlint achter op je nek, en haal hem naar voren tegen je adamsappel aan.

3. Nu kun je de juiste lengte bepalen, gebruik het haakje om de vlinderdas bij te stellen.

4. Leg de vlinderdas om je nek, met aan één kant een lang uiteinde en aan de andere kant het korte uiteinde. Net als bij een stropdas. Het maakt niet uit aan welke kant het lange of korte uiteinde hangt.

5. Kruis het lange uiteinde, over het korte uiteinde van de vlinderdas heen. Kruis de uiteindes vlak bij je hals, zodat de lus groot genoeg is.

6. Haal het langere uiteinde nu doos de lus heen. Dit doe je op het punt waar de twee uiteindes elkaar kruisen. Je kunt nu aan de uiteindes van de vlinderdas trekken om hem strak te trekken. Let erop dat het nog wel comfortabel moet voelen!

7. Als alles goed gaat bungelt er nu een van de uiteindes los. Haal dit uiteinde omhoog, en vouw het over zichzelf terug. Haal het geheel omhoog en draai het 90 graden horizontaal. Er ontstaat nu een lus. Houd de lus met een hand vast.

8. Laat het langere uiteinde over het dunnere stuk van de vlinderdas vallen.

9. Knijp nu de das samen voor het langere uiteinde.

10. Het bungelende uiteinde moet terug gevouwen worden door het gat dat is ontstaan. Rechttrekken en klaar.


Bekijk ons aanbod met strikken

Kies voorgestrikte strik voor een kant en klare strik.

Kies zelfstrikkers, wanneer je de strik zelf wilt strikken.

Bekijk al onze strikken