.
Zoeken
4,7/5
Winkelmandje
Terug naar overzicht
Hoe knoop je een stropdas?

Hoe knoop je een stropdas?

Het kan lastig zijn om je stropdas te knopen. Dat weten wij, en daarom hebben wij dan ook enkele technieken uitgeschreven. Er zijn vele manieren om je stropdas te knopen. De meest gebruikte variant is de klassieke, simpele four in hand knoop, eenvoudig te knopen en past bijna overal bij. Toch ligt het knopen van een stropdas niet iedereen makkelijk in de vingers, dus bij deze een echte how to: stropdas knopen inclusief foto’s en de uitleg stapsgewijs. Na deze cursus kan iedereen een knoop leggen, jijzelf en anders zeker wel je vriendin of vrouw! Shop nu onze stropdassen.
 

Een Stropdas knopen, de 4 manieren:

The four in hand Knoop: De klassieker.

The four in hand knoop is de basis. En op deze basis zijn vele andere knopen gebaseerd. Het is dus dan ook van belang dat je deze knoop zo goed mogelijk beheerst.

Stap 1: De dunne kant van je stropdas leg je naar de rechterkant. Dit stuk moet je in verhouding iets korter houden, met de brede kant ga je namelijke de knoop maken. Leg het brede gedeelte nu over de dunne kant heen.

Stap 2: Met de brede kant ga je onder het dunne gedeelte door.

Stap 3: Vervolgens ga je weer terug naar de linkerkant. Als het goed is ontstaat er nu een soort lus.

Stap 4: Haal nu het brede gedeelte onder je kin vandaan en steek deze door de lus.

Stap 5: Trek nu de stropdas nog even recht en je hebt de perfecte knoop.


The windsor knoop: De klassieker

Deze knoop is perfect voor de smallere stropdassen. Door deze knoop techniek krijgt hij automatisch een voller effect.

Stap 1: Zorg ervoor dat je een lange en korte kant hebt. Kruis de lange, brede slip over het smallere gedeelte. Houdt het punt van de kruising vast en maak een lus door het omhoog halen van de brede kant. Hierna sla je de brede, lange kant naar beneden

Stap 2: De brede, lange kant haal je nu weer terug naar de andere zijde. Dit doe je onder de krusing door. Maar nog een lus door het omhoog halen van de brede slip over de das heen. En sla hem weer naar beneden.

Stap 3: Haal de brede lange slip horizontaal over de smalle slip heen.

Stap 4: Leg de brede slim onder de das, en trek het recht. Vervolgens laat je de brede slip door de lus glijden.

Stap 5: Houd de kleine lus vast en trek tegelijkertijd aan de brede slip om de stropdas recht te trekken.

De halve windsor knoop:
 

Een twist op de klassieke windsor knoop. Het zorgt voor een mooie driehoekiege knoop die geschikt is voor elk overhemd. Vooral goed te knopen met bredere stropdassen.

Stap 1: Leg de stropdas om je nek heen en hang de dunne kant van de stropdas aan je rechterkant. Houdt deze kant in verhouding korter dan de linkerkant, waar het bredere gedeelte komt. Met de brede kant van de stropdas ga je de knoop leggen. Leg de brede kant over de dunne kant heen.

Stap 2: Haal de bredere kant van de stropdas onder de dunnere kant door.

Stap 3: Het brede gedeelte haal je bovenlangs achter de stof die aan de achterkant zit, bij je nek. Nu zou de achterkant van je stropdas zichtbaar moeten zijn.

Stap 4:Trek de stropdas strak, en je hebt je eerste knoop.

Stap 5: De brede kant moet aan de linkerkant hangen, haal hem over het dunne gedeelte heen naar de rechterkant. Overlangs en achterlangs weer richting de kin halen.

Stap 6: Als je het goed hebt gedaan is er een opening ontstaan. Steek het brede gedeelte van de stropdas hier doorheen. Trek de stropdas tot slot even aan en klaar.

De kent knoop:

Een knoop die de minste handelingen nodig heeft! De lussen blijven hierdoor aan de korte kant, en daarom is deze knoop dan ook het beste geschikt voor langere mannen.

Stap 1: Draai de brede slip half om zodat e achterkant naar voren steekt. Haal de brede kant van de stropdas onder de smalle slip door.

Stap 2: Haal de brede slip vervolgens over de smalle slip heen.

Stap 3: Haal de brede slip onder de gehele das door, er ontstaat een lust. Schuif de brede slip hierdoor heen.

Stap 4: De stropdas nog even strak trekken en klaar!

Zijn er knopen die je nog graag toegevoegd zou willen zien? Andere suggeties zoals een filmpje? Laat het ons weten via het contact formulier en wij kijken wat we kunnen doen! Shop nu onze stropdassen.

Bekijk al onze stropdassen